Хрустка та соковита: відомий шеф-кухар поділився неймовірним рецептом запеченої картоплі

Хрустка та соковита: відомий шеф-кухар поділився неймовірним рецептом запеченої картоплі

Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер поділився рецептом "хрусткої, пухнастої картоплі", яка точно стане зіркою на будь-якому столі. За його словами, для цього вам знадобляться лише часник, оливкова олія та свіжий розмарин, пише Mirror. 

Інгредієнти для приготування картоплі:

  • 1,5 кг картоплі;
  • одна головка часнику;
  • три столові ложки оливкової олії;
  • пучок свіжого розмарину.

Спосіб приготування

Спочатку розігрійте духовку до 190°C/170°C. Потім почистьте картоплю та наріжте її так, аби вона була однакового розміру. Після чого промийте її під холодною водою, аби змити надлишки крохмалю та покладіть у велику каструлю. Посоліть холодну воду, доведіть до кипіння та залиште картоплю варитися на пару на сім хвилин. Після чого відкиньте її на друшляк та дайте їй обсохнути на парі впродовж трьох хвилин. 

"Не забудьте добре струсити друшляк - ця маленька хитрість є ключем до досягнення "суперхрусткої" скоринки, яка змусить всіх просити добавки. Спочатку висипте картоплю у велику тацю в один шар, додайте оливкову олію та щедро приправте морською сіллю і чорним перцем, перш ніж перемішати все разом", - додають у матеріалі.

Потім обережно розчавіть кожну картоплину за допомогою товкачки для картоплі. Після чого у невелику миску налийте олії та додайте розмарину. 

"Розламайте головку часнику, додайте неочищені зубчики в миску, перш ніж добре перемішати. Змастіть картоплю перед тим, як повернути її в гарячу духовку на 40-45 хвилин або до хрусткої, пухирчастої та апетитної скоринки. Перекладіть на тарілку, застелену кухонним папером, щоб стік зайвий жир, а потім наріжте", - підкреслили у Mirror. 



Загрузка...