Налисники на Масницю: найкращий рецепт та 5 варіантів смачних начинок

Налисники на Масницю: найкращий рецепт та 5 варіантів смачних начинок

Серед смаколиків на Масницю особливе місце займають налисники – тонкі млинці з ніжною начинкою, які можна подавати як десерт або ситний сніданок. Їх начинка може бути сирною, фруктовою, шоколадною або ж із грибами, рибою чи сиром.

"Ми-Україна" пропонує найкращий рецепт млинців для налисників та п’ять варіантів смачних начинок, які точно сподобаються вам та вашим близьким. 

Налисники на молоці – рецепт

Інгредієнти (на 10-12 налисників) 

  • 500 мл молока
  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 1 ст. ложка цукру
  • пів ч. ложки солі
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • 100 мл води (газованої або звичайної)
  • Вершкове масло для змащування

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте яйця з цукром і сіллю, збийте вінчиком до однорідності.
  2. Додайте половину молока та борошно, добре перемішайте, щоб не було грудочок.
  3. Влийте решту молока та воду, знову перемішайте.
  4. Додайте олію та залиште тісто відпочити на 10-15 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду, злегка змастіть її олією та випікайте млинці, наливаючи тісто тонким шаром.

Класична сирна солодка начинка

  • 250 г сиру
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 жовток
  • Ванільний цукор за смаком
  • 2 ст. ложки сметани

Приготування: Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Викладайте начинку на налисники та загортайте.

Яблука з корицею

  • 2 яблука
  • 1 ст. ложка цукру
  • пів ч. ложки кориці
  • 1 ст. ложка вершкового масла

Приготування: Натріть яблука на тертці, обсмажте їх на вершковому маслі з цукром і корицею до м’якості. Дайте начинці трохи охолонути, потім загортайте в налисники.

Шоколадно-бананова начинка

  • 1 банан
  • 2 ст. ложки шоколадної пасти

Приготування: Наріжте банан тонкими скибочками. Намажте налисник шоколадною пастою, додайте шматочки банана та загорніть. 

Гриби з сиром

  • 200 г печериць або інших грибів
  • 1 цибулина
  • 100 г твердого сиру
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • Сіль, перець за смаком

Приготування: Дрібно наріжте гриби та цибулю, обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте натертий сир, перемішайте й одразу викладайте на налисники.

Начинка з червоної риби та крем-сиру

  • 100 г слабосоленої червоної риби
  • 100 г крем-сиру
  • пів ч. ложки лимонного соку
  • Подрібнена зелень

Приготування: Наріжте рибу тонкими смужками, змішайте з крем-сиром і додайте трохи лимонного соку. Намажте суміш на налисники, додайте зелень і скрутіть рулетиками.

Готові налисники можна подавати зі сметаною, соусом на основі йогурту або просто підігріти на сковороді до хрусткої скоринки. Солодкі ж можна полити медом, шоколадним соусом, згущеним молоком або подати з ягодами чи фруктами.  

Джерело:  "Ми-Україна"



Загрузка...