Налисники на Масницю: найкращий рецепт та 5 варіантів смачних начинок
Серед смаколиків на Масницю особливе місце займають налисники – тонкі млинці з ніжною начинкою, які можна подавати як десерт або ситний сніданок. Їх начинка може бути сирною, фруктовою, шоколадною або ж із грибами, рибою чи сиром.
"Ми-Україна" пропонує найкращий рецепт млинців для налисників та п’ять варіантів смачних начинок, які точно сподобаються вам та вашим близьким.
Налисники на молоці – рецепт
Інгредієнти (на 10-12 налисників)
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 200 г борошна
- 1 ст. ложка цукру
- пів ч. ложки солі
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 100 мл води (газованої або звичайної)
- Вершкове масло для змащування
Приготування:
- У глибокій мисці змішайте яйця з цукром і сіллю, збийте вінчиком до однорідності.
- Додайте половину молока та борошно, добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- Влийте решту молока та воду, знову перемішайте.
- Додайте олію та залиште тісто відпочити на 10-15 хвилин.
- Розігрійте сковороду, злегка змастіть її олією та випікайте млинці, наливаючи тісто тонким шаром.
Класична сирна солодка начинка
- 250 г сиру
- 2 ст. ложки цукру
- 1 жовток
- Ванільний цукор за смаком
- 2 ст. ложки сметани
Приготування: Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Викладайте начинку на налисники та загортайте.
Яблука з корицею
- 2 яблука
- 1 ст. ложка цукру
- пів ч. ложки кориці
- 1 ст. ложка вершкового масла
Приготування: Натріть яблука на тертці, обсмажте їх на вершковому маслі з цукром і корицею до м’якості. Дайте начинці трохи охолонути, потім загортайте в налисники.
Шоколадно-бананова начинка
- 1 банан
- 2 ст. ложки шоколадної пасти
Приготування: Наріжте банан тонкими скибочками. Намажте налисник шоколадною пастою, додайте шматочки банана та загорніть.
Гриби з сиром
- 200 г печериць або інших грибів
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру
- 1 ст. ложка вершкового масла
- Сіль, перець за смаком
Приготування: Дрібно наріжте гриби та цибулю, обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте натертий сир, перемішайте й одразу викладайте на налисники.
Начинка з червоної риби та крем-сиру
- 100 г слабосоленої червоної риби
- 100 г крем-сиру
- пів ч. ложки лимонного соку
- Подрібнена зелень
Приготування: Наріжте рибу тонкими смужками, змішайте з крем-сиром і додайте трохи лимонного соку. Намажте суміш на налисники, додайте зелень і скрутіть рулетиками.
Готові налисники можна подавати зі сметаною, соусом на основі йогурту або просто підігріти на сковороді до хрусткої скоринки. Солодкі ж можна полити медом, шоколадним соусом, згущеним молоком або подати з ягодами чи фруктами.
Джерело: "Ми-Україна"