Рване м'ясо на вечерю: записуйте рецепт від суперфіналістки кулінарного шоу
Якщо ви шукаєте ідею для ситної та смачної вечері, рване м'ясо - це те, що вам потрібно. Воно просто тане в роті.
Ідеально підходить для вечері з родиною або друзями, каже фудблогерка Ольга Рябенко, яка є суперфіналісткою Мастер Шеф.
Кулінарка поділилась покроковим рецептом рваного м'яса.
Рване м'ясо: рецепт
Інгредієнти
Яловичина (лопатка) - 2-2,5 кг;
Сіль;
Перець;
Мікс спецій для мʼяса;
Цибуля - 2 шт;
Часник - 5 зубців;
Помідори очищені різані - 1 банка (або свіжі - 3 шт);
Бульйон або вода - 120 мл;
Петрушка.
Як приготувати
М'ясо посолити, поперчити, додати спеції і натерти цим всім.
Цибулю порізати пів кільцями, викласти на дно каструлі. Краще запікати в чавунному посуді. Зверху кладемо м'ясо.
Додати подрібнений часник, помідори, бульйон. Накрити кришкою і відправити в розігріту духовку до 160-170* на 4- 6 години, можна і на довше. Все залежить від ваги та частини мʼяса.
Готове м'ясо порвати щипцями, як на відео. Якщо у вас вийшло багато рідини( бульйону), злийте зайве. І поставити знову в духовку з відкритою кришкою на 210* на 30-40 хвилин. Подавати з улюбленим гарніром, або змішувати з соусами.