"Найпростіший і найшвидший" йогуртовий бісквіт: рецепт від французького шеф-кухаря
Вчера в 19:41
Йогуртові бісквіти завжди виходять вологим, ніжними і дуже смачними. Відомий французький шеф-кухар Манон Лагрів поділилася рецептом "найпростішого і найшвидшого" французького йогуртового пирога, який вона коли-небудь готувала. Легкий бісквіт чудово поєднується з фруктами, і ви можете приготувати безліч варіантів, просто змінюючи добавки.
Як пише Express, на приготування пирога йде всього 45 хвилин і вам не знадобляться ваги - Манон для відмірювання однакової кількості інгредієнтів використовує порожню баночку з-під йогурту (125 мл).
Інгредієнти:
- 1 баночка грецького йогурту (125 г)
- Дві баночки білого цукру (250 г)
- Три яйця
- Одна баночка оливкової олії
- Три баночки звичайного борошна
- Одна чайна ложка розпушувача
- Щіпка солі
- Одна чайна ложка ванільного екстракту
- Свіжа малина або чорниця
Спосіб приготування
- Змастіть форму для кексу невеликою кількістю олії або кулінарного спрею, а потім злегка присипте її борошном.
- Потім перелийте йогурт у миску для змішування і додайте цукор. Змішайте все вінчиком, щоб вийшов густий крем, а потім вбийте яйця і ще раз збийте.
- Потім влийте ванільний екстракт, влийте олію і ще раз перемішайте.
- Тепер саме час додати сухі інгредієнти: борошно, сіль і пекарський порошок.
- Спробуйте тісто на смак і за потреби додайте ще ванілі, а потім вилийте в підготовлену форму для випічки.
- Обваляйте чорниці або малину в невеликій кількості борошна, щоб вони не потонули, потім покладіть їх на поверхню тіста і злегка втисніть.
- Випікайте в духовці 35 хвилин при 180C, потім вийміть і залиште остигати на 10 хвилин. Обережно переверніть пиріг на підставку для торта так, щоб сторона з фруктовою начинкою була спрямована вгору.
Посипте цукровою глазур'ю і найшвидший французький йогуртовий бісквіт готовий - можна насолоджуватися шматочком із чашкою чаю.
Джерело: unian
Загрузка...