Гарбузовий чизкейк без випічки: простий рецепт осіннього десерту
Гарбузовий чизкейк без випічки - це чудовий варіант для осіннього десерту.
Цей десерт не потребує духовки, тому готується швидко і легко, а його насичений аромат та кремова текстура порадують усіх шанувальників чізкейків.
Зберігайте рецепт, яким поділилась фудблогерка з ніком lanas_diet.
"Вам буде чим дивувати, а тим більше, замість гарбуза можна взяти будь-які іншу фруктову основу у вигляді пюре", - каже кулінарка.
Гарбузовий чизкейк
Інгредієнти
Пісочне печиво - 200 г
Розмʼякшене масло - 30 г
Печиво будь-яке, можна власного приготування. Печиво перебити в крихту, вимішати з маслом і втрамбувати на дно розʼємної форми, як у відео. Ставимо в холодильник.
Для заливки:
Відварений гарбуз - 600 г
Сік одного апельсину
Крем-сир - 400 г
Цукор - 100 г
Желатин - 2 пачки по 9 г, він не має запаху, присмаку, прозорий і сильний
Пакетик ванільного цукру
Вода - 100 мл
Як приготувати
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Тим часом поміщаємо всі інші інгредієнти для заливки у блендер. Розігріваємо желатин до розчинення. Не кипʼятіть і не перегрівайте, він дуже гарно розчиняється у воді до 60 градусів. Перемішуємо і додаємо до інших інгредієнтів. Перебиваємо в однорідну масу і виливаємо на основу з печива. Ставимо в холодильник.
На цьому етапі у нас готовий повноцінний чизкейк без випічки. Залишилось дати застигнути.
Для апельсинового конфі:
Сік апельсину - 250 мл, краще використати свіжовичавлений сік із солодких апельсинів.
Цукор - 35-50 г, залежить від того на скільки солодкі апельсини, скуштуйте і додайте на свій смак
Кукурудзяний крохмаль - 15 г
200 мл соку виливаємо в ронделик, всипаємо цукор і ставимо нагріватись. У 50 мл холодного соку розчиняємо крохмаль. Коли сік почне закипати, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння, безперервно помішуючи. Остуджуємо, помішуючи, щоб не було гаряче і виливаємо зверху на гарбузову заливку.
Ставимо все в холодильник, мінімально потрібно годин 5, а краще на ніч.
Джерело: gazeta