Неперевершений гарбузовий кекс: простий рецепт зі звичайних продуктів

Неперевершений гарбузовий кекс: простий рецепт зі звичайних продуктів

Гарбузовий кекс – це справжня осіння насолода, яка поєднує в собі ніжний смак і аромат гарбуза. Приготувати його можна зі звичайних продуктів, які знайдуться на кухні в кожного.

Ніяких складних інгредієнтів чи особливих технік – цей рецепт простий, але результат завжди виходить дивовижним, інформує Kwestia smaku. Кекс виходить пухким, ароматним і ідеально підходить як до ранкової кави, так і до вечірнього чаю.

Кекс з гарбузом

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 250 грамів запеченого гарбузового пюре;
– 200 грамів вершкового масла;
– 1 склянка цукру;
– 1 пачка ванільного цукру;
– терта цедра від 1 апельсина або 2 мандаринів;
– 3 яйця (жовтки та білки окремо);
– 225 грамів пшеничного борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1 чайна ложка соди;
для глазурі:
– 50 грамів білого шоколаду або 5 столових ложок цукрової пудри.

Приготування:

  1. Форму діаметром 23 – 24 сантиметрів змастіть маслом і застеліть дно папером для випічки.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  3. Порізане шматочками вершкове масло покладіть в каструлю, розтопіть на повільному вогні, періодично помішуючи (не сильно нагрівайте).
  4. Додайте цукор і ванільний цукор і перемішайте. Відставте з вогню.
  5. Викладіть гарбузове пюре в миску, додайте цедру апельсина, влийте розтоплене масло з цукром і перемішайте.
  6. Відкладіть пів склянки суміші для глазурі.
  7. До решти додайте жовтки і перемішайте.
  8. Збийте яєчні білки до міцної піни. Борошно просійте в окрему миску і змішайте з розпушувачем і содою.
  9. Акуратно з’єднайте сухі та вологі інгредієнти – повільно перемішайте ложкою, поки інгредієнти не з’єднаються, наприкінці акуратно вмішайте білкову піну.
  10. Вилийте суміш у форму для випічки.
  11. Поставте в розігріту духовку і випікайте приблизно 40 – 45 хвилин або поки паличка не висохне. Вийміть з духовки та остудіть.
  12. До відкладеної маси додайте розтоплений шоколад або цукрову пудру і перемішайте.
  13. Полийте пиріг, коли він охолоне.
  14. Джерело: 24tv.ua





Загрузка...