Пиріг з баклажанами: такий ніжний та смачний, що неможливо відірватися
26 сентября в 14:58
Сезонні баклажани можуть стати як одним із інгредієнтів для приготування смачного та корисного сніданку, так й для баклажанного пирога.
В рецепті пирога, який пропонує «Шуба», баклажани фігурують в якості насиченої начинки. Цей овоч трохи гірчить. І для того, аби прибрати цю гіркоту, баклажани радять нарізати тонкими скибочками, підсолити та покласти у друшляк на 15−20 хвилин. Далі їх треба промити від солі та обсушити.
Інгредієнти:
- Баклажан — 500 г;
- Борошно пшеничне — 280 г;
- Розпушувач — 10 г;
- Яйця курячі — 4 шт.;
- Масло вершкове 73% - 80 г;
- Часник — 5 г;
- Молоко 2,5% - 250 мл;
- Сметана 30% - 150 г;
- Пармезан (чи твердий сир) — 100 г;
- Оливкова олія — 20 мл;
- Сіль, перець чорний мелений — за смаком.
Приготування:
- Баклажани помити, нарізати скибочками, посолити з кожного боку і залишити приблизно на 15−20 хвилин.
- Борошно, розпушувач, 1 ч. л. солі, 1 яйце, масло і молоко (200 мл) замісити до однорідного тіста, загорнути в харчову плівку й охолодити впродовж 30 хвилин.
- Промити баклажани від солі, обсушити.
- Цибулю нарізати кубиками, часник подрібнити та обсмажити все на розігрітій олії.
- Додати баклажани та тушкувати близько 3 хвилин, потім за потреби додати трохи води.
- Для соусу-заливки сметану змішати з молоком (50 мл) і яйцем, додати тертий пармезан (або твердий сир), приправити сіллю і перцем.
- Вистелити дно і краї круглої форми для випічки пергаментом і розподілити тісто. Зверху викласти баклажанову масу, залити соусом.
- Випікати в розігрітій до 180ºC духовці близько 45 хвилин. Подавати теплим.
Загрузка...