Крафтові виробники з Бессарабії представили Україну на Міжнародному гастрономічному ярмарку в Італії
Делегація з Бессарабії представила Україну на цьогорічному міжнародному гастрономічному ярмарку Terra Madre, який відбувся наприкінці вересня в Турині (Італія). Про це пише Българска телеграфна агенция (Болгарська телеграфна агенція), передає видання «Південь сьогодні».
У заході взяли участь понад 600 виробників продуктів харчування з усього світу. Серед них було сімейне підприємство «Балканські страви» з Болграда, очолюване етнічним болгарином Сергієм Русєвим та його дружиною Наталією Русєвою.
«Наша участь у цьому престижному ярмарку стала для нас честю та можливістю представити культурну та кулінарну спадщину Бессарабії», — поділилася Наталія Русєва з журналістами «BG World» БТА.
На українському стенді відвідувачі мали змогу спробувати та взяти участь у майстер-класах та презентаціях, присвячених традиційним стравам та продуктам з різних регіонів України. Серед них м’ясні страви від «Балканських страв», молочні продукти від «Бринзарні» (с. Приморське Ізмаїльського району) та вина від «Вінарії» (м. Ізмаїл).
Наталія Русєва продемонструвала традиційний болгарський бессарабський хліб, а відвідувачі мали змогу спробувати міліну (випічку) та м’ясні вироби сімейного підприємства.
«Окрім кулінарних пропозицій, українська делегація також представила проект «Шлях вина та смак української Бессарабії», а на різноманітних панелях та конференціях обговорювалися теми, пов’язані зі «збереженням біологічного різноманіття та розвитком стійких систем харчування в регіон», – поділилася Наталя.
Підготувала Діана ГЕРГІНОВА