Крафтову продукцію виробників Болградщини представили на обласному форумі
Сьогодні в Одесі відбувся Форум «Крафтовий бізнес Одещини», на якому презентували свої товари локальні крафтовики. Свою продукцію на заході представили і виробники з Болградського району. Про це повідомляє Болградська РВА.
Як зазначається, організаторами Форуму виступили Одеська обласна військова адміністрація та Агенція регіонального розвитку Одеської області за підтримки АТ «УКРСИББАНК». Мета заходу – сприяння розвитку крафтового виробництва та стимулювання зростання регіональної економіки через збільшення попиту на місцеві товари і послуги.
Від Болградського району у заході взяли участь заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов та найбільша кількість крафтових виробників району.
Виробники Болградщини представили наступну продукцію: м’ясні делікатеси («Балканскі ястія»), натуральний мед (Іван Аврамов, ФОП Валентина Пальчук), крафтове вино (Василь Гулько, Михайло Фучеджи та Юрій Тінтулов), бринза овеча (ТОВ «Кара Марин»), сувенірна продукція з дерева (Катерина Григоржевська), рушники, салфетки до весілля (Ольга Кулаксиз Обласний центр гагаузької культури).
У рамках Форуму відбулося засідання круглого столу на тему «Крафтовий бізнес: законодавче регулювання та перспективи розвитку», під час якого були розглянуті питання щодо правових засад організації діяльності малого бізнесу та виробників крафтової продукції, можливості залучення додаткових фінансових ресурсів у розвиток власної справи, реєстрацію та особливості податкової звітності суб’єктів мікро – та малого підприємництва, стратегічне значення співпраці між крафтовими виробниками та торговельними мережами, про сервіси та можливості Регіонального офісу «Зроблено в Україні» та Центру підтримки підприємців Дія.Бізнес в Одесі, а також про програму єРобота, як потужний інструмент державної фінансової підтримки бізнесу.
Також, програма Форуму включає зустрічі виробників крафтової продукції з представниками туристичного бізнесу, торговельних мереж і закладів харчування, зацікавлених у якісних, екологічно чистих продуктах, створених за авторськими технологіями.