Неймовірний рецепт гусака з яблуками до Великодня, який практикують у найкращих ресторанах світу(фото)

Неймовірний рецепт гусака з яблуками до Великодня, який практикують у найкращих ресторанах світу(фото)

Одним із найпопулярніших та жаданих варіантів стає “Святковий гусак з яблуками” – страва, що здатна вразити не лише своїм вишуканим виглядом, але й багатогранністю смаку.

 

  • Гусак вагою 3-4 кг 1 штука
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру 1 штука
  • Морква середнього розміру 1 штука
  • Чебрець 10 гілочок
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Вам потрібно мати повністю відчищеного від пір’я та патраного гусака.

 

Перші фаланги крил, шию та зайвий жир зріжте, а потім виделкою проштрикніть шкіру птиці. У великій каструлі закип’ятіть воду й опустіть гусака в окріп на 1 хвилину. Якщо він не увійде одразу весь, то опускайте по черзі на 1 хвилину його верхню та нижню частини.

Після того обсушіть тушку папером та натріть сіллю з перцем. Залиште на так на 2 дні у холодильнику.

Потім розігрійте духовку до 220°C, покладіть у черевце гусака відчищені та розрізані навпіл цибулю з морквою, а також гілочки чебрецю. Тепер зубочистками з’єднайте отвір черева, а лапки та крила зв’яжіть.

Тушку покладіть грудкою на решітку у духовку, під яку поставте деко з гарячою водою, й запікайте 15 хвилин.

 

Далі переверніть птицю, зменште температуру до 160° та знову запікайте. Розрахуйте час приготування таким чином: 40 хвилин на кіло ваги. При цьому кожні 15-20 хвилин поливайте тушку жиром, що витече з нього.

Зо 30 хвилин до закінчення розрахункового часу навколо гусака розкладіть половинки відчищений від серцевини яблук. Полийте їх жиром.

Коли страва повністю приготується, викладіть гусака на блюдо, приберіть все з черева, а також мотузки й зубочистки. Прикрийте страву фольгою на 10 хвилин, а тоді подавайте на стіл.



Загрузка...