Росія збиває свої літаки над Кримом: британська розвідка назвала причини

Росія збиває свої літаки над Кримом: британська розвідка назвала причини

Російська протиповітряна оборона вже кілька разів збивала свої ж літаки над тимчасово окупованим Кримом.

Це може свідчити про випадкові дії операторів ППО, повідомляєу соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці зазначають, що після ударів України по цілях у Севастополі та по Чорноморському флоту цього року російська ППО в Криму майже напевно була приведена в підвищену готовність.

Разом з тим у відомстві нагадують, 28 березня 2024 року російський Су-27, який здійснював політ над Кримом, був збитий своєю ж ППО. Призначений Росією губернатор Севастополя Михайло Развожаєв тоді заявив, що сталася технічна несправність і що пілот вижив.

"Існує реальна ймовірність того, що не стільки технічна проблема, скільки підвищений тиск і напруженість серед російських операторів ППО, викликані страхом перед подальшими діями України, призводять до того, що вони ненавмисно вступають у бій зі своїми власними пілотами і літаками", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони Великої Британії зазначають, що вже надходили й інші непідтверджені повідомлення про подібні випадки, коли Росія збивала свої ж літаки. Це відбувалося після періодів активності українських сил проти російських військових на території Криму.

"Ця подія та інші, якщо вони підтвердяться, ймовірно, підкреслюють брак обізнаності та координації між елементами російських збройних сил, одночасно демонструючи вторинний вплив дій України", - додають у британській розвідці.



Загрузка...