Я гарантую, що там є російські шпигуни - міністр про акції польських фермерів

Я гарантую, що там є російські шпигуни - міністр про акції польських фермерів

У протестах польських фермерів на кордоні з Україною беруть участь російські шпигуни.

Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ви знаєте, хто з цих вагонів кукурудзу висипав? І я не знаю. Це може бути хтось з росіян? Може. Чому ми перекладаємо відповідальність на Польщу, на фермерів, хоча ми цього не знаємо? Поки ми не знаємо, поки особа не встановлена, я б утримався цього. Тому що я гарантую, що там точно є російські шпигуни. Вони не можуть там не бути", - сказав міністр.

Водночас Малюська сказав, що не варто за вчинком малої групи людей робити висновки про всіх.

"Я бачив цих фермерів і вже неодноразово з ними спілкувався. Я часто виїжджаю у Варшаву на перемовини чи транзитом, проїжджаючи по кордону, я виходжу з автомобіля і спілкуюсь з ними. Так, хтось очевидно працює на Росію, влаштовуючи провокації. Але це зовсім не свідчить про те, що це є стандартною загальною думкою усіх, хто блокує кордони", - заявив міністр.

Малюська сказав, що фермери мають свій приватний інтерес, який ніяким чином з політикою особливо не пов'язаний, але "хтось всередині Польщі, можливо і росіяни, грається у цю гру", щоб збільшити градус дискусії.

"Це звичайна російська тактика. Вони шукають маленькі проблеми і піднімають їх до максимально великого рівня. І тому складається таке враження, в тому числі через медіа, що там зібрались українофоби, які тільки й думають про те, щоб нас тут знищити. А це неправда. Перший плакат, який там був, біля якого я сфоткався, це був: "Допомагаємо українцям, а не олігархам". І там були люди, які реально були налаштовані дуже-дуже проукраїнсько і антиросійсько. До того ж, фермери зараз лютують всюди по Європі", - заявив міністр.

Малюська вважає, що до протестів фермерів "ми маємо звикнути", бо "в Європейський Союз йдемо" і відповідно, мітинги фермерів - це "те, що стане для нас буденністю життя".

"Після того, як ми станемо членами Євросоюзу, ці фермери стануть нашими союзниками, тому що інтереси збігатимуться. І ми будемо їздити на одних та самих тракторах, спільно щось перекривати і спільно щось вимагати. Гарантовано", - сказав міністр.



Загрузка...