Ветеран війни родом з Ізмаїла візьме участь в Іграх Нескорених в Канаді

Ветеран війни родом з Ізмаїла візьме участь в Іграх Нескорених в Канаді

Ігри Нескорених (Invictus Games) – це масштабні міжнародні спортивні змагання серед ветеранів та військових, які отримали поранення під час служби. Їх засновником є герцог Сассекський, більше відомий як Принц Гаррі. Вперше змагання відбулися у 2014 року. Україна бере участь в Invictus Games з 2017 року.

Наступні змагання пройдуть в лютому 2025 року. Серед інших учасників Україну представлятиме уродженець Ізмаїла, ветеран Олексій Притула, передає інформаційна агенція «Юг.Today» з посиланням на публікацію військового.

«Цього року мені пощастило пройти національний відбір і я буду у складі збірної України представляти нашу країну в Канаді в лютому 2025 року. Це будуть перші ветеранські змагання у зимових видах адаптивного спорту. Загалом нас 35 учасників. І кожен з моїх побратимів та посестер по збірній вартий окремого допису», – написав Олексій на своїй сторінці в Фейсбук.

Військовий, який після важкого поранення повернувся до своєї мирної профессії, каже, що написав свій пост тому, що хоче, щоб про цей захід знало якомога більше людей і ветеранській спорт перестав бути дуже нішевим. І щоб якомога більше поранених захисників дізнавалось про «цей корисний двіж».

«Підтримуйте нас. Вболівайте за нас», – закликав читачів та друзів Олексій Притула.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: Юг.Today



Загрузка...