В Ізмаїлі затримали шахрая, що напередодні свята «продавав» мешканцям міста неіснуючі квіти

В Ізмаїлі затримали шахрая, що напередодні свята «продавав» мешканцям міста неіснуючі квіти

Мешканець Ізмаїла вирішивши підзаробити напередодні свята, створив на популярній інтернет-платформі і в місцевих пабліках фейкове оголошення про продаж букетів живих тюльпанів і троянд, яких насправді не мав. Про це повідомили у ГУНП в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Аби зацікавити якнайбільше потенційних покупців, зловмисник вказав вартість букетів від 500 до 700 гривень, що була значно нижчою за ринкову, та зазначив, що зробить також безкоштовну доставку. Але єдиною умовою продажу та доставки товару була повна його передплата. Протягом кількох днів привабливою пропозицією псевдопродавця зацікавились 15 місцевих жителів, які перечислили на рахунок зловмисника кошти в загальній сумі 8,5 тис. гривень. А отримавши гроші – переставав виходити на зв’язок.

Не дочекавшись обіцяних квітів, усі потерпілі звернулися по допомогу до територіального відділу поліції. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження в ході якого встановили особу та розшукали зловмисника. Як з’ясувалось, він вже має судимість за майнові злочини та зберігання наркотичних засобів. Свою провину чоловік не заперечував та пояснив, що у такий спосіб вирішив заробити «легких» грошей.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, вчинене повторно. Згідно із чинним законодавством, підозрюваному загрожує штраф від 51 до 68 тис. грн або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Зазначається, що слідчі дії тривають.

Також поліцейські закликали громадян бути обачними при здійсненні онлайн-покупок у неперевірених продавців і не сплачувати гроші наперед, а надавати перевагу післяплаті.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Фото – ілюстративне, ГУПН в Одеській області

Джерело: «Юг.Today»



Загрузка...