В Ізмаїлі відбувся футбольний турнір на підтримку військовополонених Національної гвардії України(фото)

В Ізмаїлі відбувся футбольний турнір на підтримку військовополонених Національної гвардії України(фото)

У Палаці спорту міста Ізмаїл відбувся футбольний турнір на підтримку військовослужбовців Національної гвардії України, які перебувають у російському полоні – з відповідною ініціативою виступила одна з військових частин Південного ОТО НГУ. Спортивний захід пройшов напередодні 10-ої річниці зі Дня заснування Національної гвардії України, який відзначається щороку 26 березня.

Так, на урочистому відкритті до військовослужбовців звернулися заступник Ізмаїльського міського голови Сергій Лузанов, начальник відділу спорту фізичної культури та спорту Ізмаїльської міської ради Тетяна Морій, президент міської федерації з футболу Геннадій Поліда, директор Ізмаїльського Палацу спорту Наталія Бойко та керівництво військової частини, які привітали гвардійців зі святом, висловивши їм свою вдячність за щоденний захист Одещини та українців. Слово також надали й дружинам військовослужбовців НГУ, які наразі перебувають у полоні – вони зазначили, що дуже важливо підтримувати наших хлопців, адже ворог навмисне спотворює інформацію, змушуючи вірити, що вдома гвардійців ніхто вже не чекає. Як зауважили жінки, наразі у полоні знаходяться 21 гвардієць з Ізмаїльщини, які перебувають у такому стані вже більше двох років, тому дуже важливо продвожувати щодня привертати увагу до цієї проблеми.

Привітати гвардійців та підтримати їхню ініціативу прийшли також і вокалісти Обласного центру національних культур Сергій Нейчев, Микола Гєнов, Володимир Сонін, а також народна вокальна студія “Креатив”, Народний художній колектив “Радуга” та Ансамбль естрадного танцю “Драйв”.

Турнір проводився серед шести команд військовослужбовців Національної гвардії України, кожна з яких намагалася показати найкращі результати й тактику ведення гри на полі. Перший пас турніру символічно зробив Захисник Азовсталі Олександр Мартинович, який пройшов через полон та був обміняний.

За результатами напружених та видовищних ігор, було визначено переможців, які отримали кубки у колективних заліках та індивідуальні нагороди. Окрім цього, подяками відзначили й місцеву владу – за сприяння діяльності гвардійців, а ті, натомість, подякували керівництву частини та начальнику фізичної підготовки й спорту частини. Ще однією несподіванкою стала футболка від збірної України з футзалу, яку гравець Ігор Корсун вирішив подарувати командирові військової частини.

Джерело: izmnews



Загрузка...