Супровід та підтримка внутрішньо переміщених осіб (ВПО), (фото)

Супровід та підтримка внутрішньо переміщених осіб (ВПО), (фото)
За результатами запитів практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Саф'янівської сільської ради, 21 березня 2024 року, психологом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Апостолакі Л. С. проведено супервізійну зустріч з теми: «Супровід та підтримка внутрішньо переміщених осіб (ВПО)».
На супервізійну зустріч була запрошена начальник відділу соціальної роботи з населенням Саф'янівської с/р, відповідальна за координацію роботи з ВПО Толмачова О. О., яка ознайомила представників психологічних служб із існуючим механізмом захисту, і можливістю участі у міжнародних проєктах.
У теоретичному блоці Лілія Апостолакі ознайомила учасників із поняттям «травма вторгнення», алгоритмом роботи з ВПО та надала пам'ятку для допомоги у своїй професійній діяльності «Основні базові рекомендації для батьків щодо адаптації дітей до вимушеного переселення». Соціальні педагоги, Малахова М. В. (Бросківський ЗЗСО) та Степанова Р. І. (Саф'янський ЗЗСО), поділилися досвідом роботи щодо супроводу дітей даної категорії у своїх закладах освіти.
Практична частина супервізії, як зазвичай, була спрямована на відновлення власної ресурсності. За допомогою вправи «Сад відновлення» (В. Назаревич Вікторія Назаревич ) визначили свої життєві опори і зобразили їх у техніці малюнку на чорному папері.
У результаті проведеної супервізійної зустрічі спеціалісти психологічної служби отримали матеріали щодо психоемоційної підтримки внутрішньо переміщених осіб.
На зображенні може бути: 7 людей, люди навчаються та книга
На зображенні може бути: 6 людей, люди навчаються, книга та текст
На зображенні може бути: 5 людей, люди навчаються, книга та текст
На зображенні може бути: 6 людей, люди навчаються та текст


Загрузка...