Поліцейські звертаються до пішоходів позначати себе у темряві!

Поліцейські звертаються до пішоходів позначати себе у темряві!

У зв’язку з почастішанням випадків відключення електроенергії, вулиці стають менш освітлені і як наслідок в рази зростає ризик для пішоходів потрапити під колеса. Отже варто подбати про те, щоб бути більш помітними на дорозі. 

В таких умовах саме світлий одяг або світловідбивні елементи на ньому можуть врятувати вам життя. 

Пам’ятайте, людина у чорному одязі зовсім непомітна водієві, в синьому або блакитному водій бачить пішохода за 17 метрів, в червоному – за 24 метри, у жовтому – за 37 метрів, у білому – за 55, а в одязі зі світлоповертальними елементами – за 130-150 метрів. За такої відстані керманич під час руху може вчасно вас помітити та загальмувати. 

Також слід нагадати, що використання у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості світлоповертальних елементів (стрічок, наклейок, жилетів тощо) або одягу, який має такі елементи, не лише корисна порада для пішоходів, але й їхній обов’язок. 

Батькам  радимо приділити більше уваги дітям і нагадати їм основні правила безпечної поведінки на дорозі, зокрема, що переходити проїжджу частину треба виключно у встановлених для цього місцях, і лише переконавшись, що це безпечно.  

Будьте відповідальними  та не наражайте на небезпеку себе та оточуючих.

Джерело: Ізмаїльський районний відділ поліції



Загрузка...