Весняний вернісаж «З надією в серці» збирав друзів(фото)

Весняний вернісаж «З надією в серці» збирав друзів(фото)

В Історико-краєзнавчому музеї Придунав'я кожного сезону відбуваються виставки живописних робіт ізмаїльських художників із серії "Пори року". 1 березня відкрили весняний вернісаж «З надією в серці», сповнений щирих сподівань на майбутню Перемогу України у повномасштабній війні, яка вже два роки триває на нашій землі…

- Весна – чудова пора року! Природа ніби народжується заново, прокидаючись від сну, наповнюється свіжою енергією, новим життям, - сказала відкриваючи виставку заступник директора музею Катерина Альошина. - Весь світ переповнений фарбами, звуками, запахами та натхненням! Подивіться лише на квіти на нашій виставці!
З давніх-давен весна пов’язується з пробудженням, розквітом та оновленням не тільки природи, а й самої людини, адже наша душа надзвичайно чутлива до всього живого, до нового життя. Це час, коли знаєш, що попереду багато теплих днів, багато нових відкриттів і позитивних емоцій. Тільки навесні, з пробудженням природи, починаєш мов би заново жити, мріяти, радіти кожному дню.
- На виставці Ви бачите чудові весняні роботи наших ізмаїльських художників, кожен по-своєму висловлює думки о весні, хтось бачить її у квітах, хтось у чистому блакитному небі, хтось у Божому благословенні, але сьогодні усі ми бажаємо почути радісну звістку про Перемогу! – сказала науковий співробітник музею Лариса Землянська, яка провела потім екскурс по виставці. - Наші серця відкриті до добра, а внутрішні сили дають впевненість в тому, що мрії збуваються. Варто тільки побажати і весна подарує нам свіжі ідеї, яскраві зустрічі та віру у мирне життя!
 
На виставці представлено 36 робіт від членів Національної Спілки художників України: Володимира Дудника, Івана Коцофляка, Галини Сапунжи; членів Спілки художників Ізмаїла: Олександра Осадчего, Тетяни Акімової, Любові Борисенко, Інни Желяскової, Віктора Короневського, Анастасії Попової, Тетяни Соколової, Ірини Філіппової, Ольги Фуфаєвої, Андрія Ципи; художників Ізмаїла: Ірини Василенко, Ольги Кошової, Анастасії Ликової, Русіни Мітєвої, Юлії Павел, Альони Руденко, Марії Суплякової, Алли Щербань.
 
 Музейні співробітники  нагадали, що саме завдяки нашим воїнам всі ми маємо змогу сьогодні жити, творити та бачити як щоразу оживає природа навколо. У музеї відкрита меморіальна виставка, присвячена загиблим героям-захисникам, які віддали своє життя за те, аби кожен з нас зміг зустріти ще не одну весну.
 
Наприкінці заходу ізмаїльська поетеса Оксана Картельян (авторка цієї статті) продекламувала свої вірші українською.
Джерело: Місто 24
Оксана Картельян

 



Загрузка...