Одеситка «заробила» більше п’ятдесяти тисяч гривень, продаючи неіснуючих тварин

Одеситка «заробила» більше п’ятдесяти тисяч гривень, продаючи неіснуючих тварин

Зловмисниця під різними контактними даними на одній із торговельних інтернет-платформ розмістила оголошення про продаж кошенят та цуценят різних порід, серед яких британська золота шиншила, шпіц, мальтіпу, золотистий ретривер, чихуахуа та інші. Насправді, ніяких тварин в жінки не було. Про це повідомляє головне управління Національної поліції в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

 Покупців, які зв’язувались із продавчинею, остання запевняла, що угода купівлі-продажу домашнього улюбленця буде можливою лише за умови перерахування передоплати. Залежно від породи, просила від 500 до 6300 гривень. А після отримання грошей на банківську картку блокувала довірливих громадян або просто не відповідала на їхні дзвінки та повідомлення.

В ході слідчо-розшукових заходів поліцейські з’ясували, що за шахрайською схемою стоїть 27-річна жителька одного із населених пунктів Фонтанської сільської громади Одеського району. Жінка за п’ять місяців ошукала 22 громадян. Загальна сума завданого потерпілим збитку – 56600 гривень.

Під час обшуку за місцем мешкання правопорушниці правоохоронці вилучили банківські картки, мобільний телефон з повідомленнями від потерпілих та інші речові докази.

Зібравши достатню доказову базу, слідчі висунули фігурантці обвинувачення за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно.

Обвинувальний акт був скерований до суду, який, дослідивши матеріали з доказами поліцейських, визнав обвинувачену винною і призначив їй покарання у вигляді п’яти років обмеження волі з випробувальним строком два роки. Жінка зобов’язана періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи, або навчання. У разі порушення протягом іспитового строку покладених на неї обов’язків або скоєння нових правопорушень, покарання засудженої може бути змінене на суворіше.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути обачнішими і не сплачувати наперед кошти за товар та послуги неперевіреним торговцям.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Фото ілюстративне



Загрузка...