За доказами поліцейських суд ухвалив обвинувальний вирок двом жителям Подільського району, які сприяли ухилянтам у незаконному перетині державного кордону України

За доказами поліцейських суд ухвалив обвинувальний вирок двом жителям Подільського району, які сприяли ухилянтам у незаконному перетині державного кордону України

Обидва правопорушники отримали покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора роки.

Нагадаємо, торік у листопаді правоохоронці викрили у спробі незаконного перетину державного кордону дванадцятьох чоловіків, які мали намір у будь-який спосіб уникнути військової служби за мобілізацією, та двох перевізників, які їм допомагали.

Як з’ясували поліцейські, один з водіїв попрохав товариша допомогти у перевезенні пасажирів від електропотягу до кордону, аргументуючи це браком місць у власній автівці та обіцянкою оплатити послуги. Вони зустріли пасажирів на різних станціях залізниці, а потім, оминаючи блокпости, повезли їх до обумовленого місця у прикордонній смузі. Там правопорушники мали скоординувати подальший самостійний перехід ухилянтів до сусідньої країни в обхід пунктів пропуску. Оплата за послуги перевізників, яка варіювалася від 3,8 до 5 тисяч доларів, мала відбутися після успішного завершення оборудки. Втім, злочинний план зірвали правоохоронці.

Дії фігурантів слідчі кваліфікували за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України і за наявності достатньої кількості зібраних доказів під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури висунули їм обвинувачення у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками та наданням засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, щодо кількох осіб. Обвинувальний акт після завершення досудового слідства був скерований до суду, який, дослідивши зібрані поліцейськими докази, визнав обвинувачених винними та призначив їм покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора роки.

Засуджені повинні періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти вказаний орган про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїжджати за межі України без погодження. У разі порушення протягом іспитового строку покладених на них обов’язків або скоєння нових правопорушень, засуджених може бути направлено для відбування  призначеного покарання.

Подільське районне управління поліції Ожеської області 



Загрузка...