Правоохоронці викрили жителя Роздільнянського району в організації незаконного переправлення ухилянта через держкордон України

Правоохоронці викрили жителя Роздільнянського району в організації незаконного переправлення ухилянта через держкордон України

Крім того, порушник пропонував прикордоннику неправомірну вигоду. Слідчі повідомили фігуранту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Тепер йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

45-річний громадянин Молодови, який має посвідку на постійне проживання в Україні, запропонував охоронцю кордону 2200 доларів за надання можливості його 41-річному військовозобов’язаному знайомому безперешкодно виїхати з України на територію сусідньої держави через пункт пропуску «Старокозаче-Тудора». Втім, про таку пропозицію прикордонник одразу повідомив своєму керівнику, і були вжиті заходи щодо документування протиправних дій чоловіка.

Оперативники Управління внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України по Білгород-Дністровському прикордонному загону спільно зі слідчими Білгород-Дністровського районного відділу поліції й співробітниками Служби безпеки України затримали зловмисника безпосередньо після передачі прикордоннику грошей на пункті пропуску.

Правоохоронці з’ясували, що за свої «послуги» у сприянні втечі сам порушник також отримав від ухилянта винагороду в сумі 500 доларів.

Поліцейські вилучили усі кошти, а фігуранта затримали в процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

«Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ми повідомили правопорушнику про підозру за ч. 3 ст. 332 та ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Йдеться про  організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, сприяння їх вчиненню наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених з корисливих мотивів, а також пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення нею в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища. Максимальне покарання за ці злочини – позбавлення волі до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд на час слідства обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Білгород-Дністровський  районний  відділ поліції Одещини



Загрузка...