На Одещині співмешканці займались збутом небезпечного психотропу

На Одещині співмешканці займались збутом небезпечного психотропу
В Одесі поліцейські затримали чоловіка з його співмешканкою за збут особливо небезпечного психотропу. Їм повідомили про підозру. За скоєне парі загрожує щонайменше шість років увʼязнення з конфіскацією майна. Про це, посилаючись на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».
Співмешканці незаконно придбали особливо небезпечну психотропну речовину «PVP» та збували її  на території міста шляхом так званих «закладок». Наразі слідство не встановило особу, у якої був придбаний психотроп.
Чоловік займався пошуком «клієнтів» та отримував від них оплату, а жінка фасувала «товар» та розкладала по схованках на території міста. Після отримання коштів на картку замовникам повідомляли місцезнаходження «закладок».
Правоохоронцям вдалося задокументувати два факти збуту правопорушниками психотропу. На вулицях в центрі міста поліцейські вилучили дві зроблені ними закладки, а у самої пари – частину грошей, отриманих від незаконних оборудок.
Належність вмісту вилучених згортків до особливо небезпечної психотропної речовини підтверджено експертним висновком та експрес-тестом.
 
«Ми затримали фігурантів у процесуальному порядку та на підставі достатньої кількості зібраних нами доказів під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут особливо небезпечних психотропних речовин, вчинені за попередньою змовою групою осіб, зокрема повторно. Згідно з чинним законодавством, правопорушникам загрожує позбавлення волі від шести до десяти років з конфіскацією майна. Нині ми клопочемо у суді щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. В рамках кримінального провадження ми встановлюватимемо канал надходження психотропних речовин до фігурантів», – повідомив слідчий територіального підрозділу поліції Валерій Кириленко.
 
 


Загрузка...