Фейк Вигадка пропагандистів про "українських партизан" в Одесі, які нібито підірвали потяг із західною допомогою

Фейк Вигадка пропагандистів про "українських партизан" в Одесі, які нібито підірвали потяг із західною допомогою

Пропагандисти поширюють в анонімних телеграм-каналах та на інших соцмережах фотографію з потягом, який нібито підірвали українські партизани через те, що там була "допомога від Заходу". Мовляв, Одеса чинить опір Україні та стає на бік Росії. Втім це - фейк.

На нього звернули увагу фактчекери литовського проєкту 15min. Вони з'ясували, що фотографія є реальною, але катастрофа на ній сталася майже рік тому і саме в Росії - поблизу Брянська. 1 травня 2023 року в Унеченському районі Брянської області Росії після підірвання невідомою вибухівкою з рейок зійшли сім вагонів вантажного потяга. Колишній чиновник системи внутрішніх справ Карнаучов наступного ранку оголосив, що рейки, ймовірно, були підірвані диверсантом. Натомість якщо шукати інформацію про нібито підірваний потяг в Одесі, то її можна знайти лише на російських пропагандистських сайтах та на відповідних акаунтах в соцмережах.

Пропагандисти поширюють подібні фейки, щоб створити хибне враження того, що на Росію в Україні чекають. Мовляв, люди ненавидять Захід та готові на все задля того, щоб допомогти Росії.



Загрузка...