Яка кількість укриттів в Одеській області, та скільки з них придатні до використання за призначенням

Яка кількість укриттів в Одеській області, та скільки з них придатні до використання за призначенням

Першого березня на сесії Одеської облради було прийнято рішення про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2024 рік, у якій одним з пріоритетних напрямків є підвищення рівня безпеки населення, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

У документі згадано, що станом на кінець лютого поточного року фонд захисних споруд цивільного захисту Одеської області складає 2438 укриттів, в тому числі 321 сховище та 602 протирадіаційних укриттів. Однак, придатні до використання за призначенням з них 1997 об’єктів, загальною місткістю 755,1 тис. осіб. І це при тому, що за даними цієї ж Програми, оперативна чисельність наявного населення на 1 січня 2024 року становила 2 480 893 особи.

Повідомляється, що робота у напрямку збільшення кількості укриттів триває.

Варто зазначити, що у період з 24 лютого 2022 року станом на 27 лютого 2024 року (дата публікації відповідного проєкту рішення) було зафіксовано 289 повідомлень про вибухи та обстріли на території Одеської області, внаслідок яких загинуло 106 осіб, з них 3 дитини, постраждало 343 особи, з них 25 дітей. На жаль, зважаючи на останню ворожу атаку на Одесу, кількість жертв та постраждалих збільшилася, у тому числі – дітей.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА



Загрузка...