Справжнє вершкове масло так не змінюється: як розпізнати підробку

Справжнє вершкове масло так не змінюється: як розпізнати підробку

Якщо хочете їсти масло вершкове реально натуральне, недостатньо просто уважно читати етикетку чи орієнтуватися на ціну - ні інформація на упаковці, ні вартість не можуть гарантувати того, що це реально натуральний продукт, а не спред чи маргарин.

Щоб упевнитися в тому, що перед вами справді виріб, який містить тільки молочні жири, можна його перевірити кількома методами.

Як перевірити якість вершкового масла вдома

Один із найпростіших способів - налити в склянку теплу воду (близько 40 градусів) і кинути туди невеликий шматочок продукту. Якщо виріб і справді натуральний, то просто розчиниться, і вода стане схожа на розбавлене молоко.

Можливий інший варіант розвитку подій - продукт буде важко розчинятися, і на поверхні води з'являться маслянисті плями. Якщо результат перевірки саме такий - то перед вами підробка. Ось як визначити якість вершкового масла дуже просто. Завдяки цьому методу можна наочно побачити немолочні жири, які можуть міститися у виробі.

Є ще кілька методів визначення фальсифікату - за допомогою сковорідки та йоду, а також впливу холоду.

Як визначити якість вершкового масла в домашніх умовах - ще два методи

Найелементарніший спосіб перевірки продукту - покласти його в морозилку хоча б на годину. Натуральне після заморозки можна нарізати, а ненатуральне почне кришитися.

Якщо ви хочете трохи заморочитися, вам знадобляться сковорідка, йод і піпетка. Ось як перевірити продукт таким методом:

  • Розігрійте сковорідку і розтопіть на ній трохи олії;
  • Піпеткою капніть на виріб кілька крапель йоду.

Якщо на сковорідці розтоплений натуральний продукт, то нічого не зміниться - йод буде такого ж кольору, як і був, і просто поступово зникатиме.

Інша ситуація виникне, якщо масло вершкове ненатуральне - колір йоду стане сіро-бурим.



Загрузка...