Ліниве хачапурі на сковороді - чудова ідея швидкого сніданку
Всі обожнюють страви, для приготування яких не потрібно стояти кілька годин на кухні. Є безліч ідей швидких сніданків, коли за 10 хвилин ви отримаєте повноцінну страву, яка буде до вподоби навіть вередливим дітям. Ліниве хачапурі на сковороді – смачний сирний коржик, який готується за лічені хвилини.
Фудекспертка Світлана Левицька показала, як готує ліниве хачапурі на своїй сторінці в Instagram.
"Заготувати тісто можна звечора, запекти зранку. Тільки попередньо перемішайте", - радить блогерка.
Інгредієнти:
- Яйця - 2 шт
- Борошно - 60 г
- Молоко - 100 мл
- Кисломолочний сир 5-9% - 100 г
- Моцарела для піци - 130 г
- сіль, перець, зелень
Як приготувати ліниве хачапурі
1. Збийте яйця з молоком та борошном.
2. Додайте кисломолочний сир, натерту на тертці моцарелу і перемішайте все.
3. Зелень подрібніть і додайте до сирної маси.
4. Додайте сіль і перець на смак і ретельно перемішайте.
5. На змащену маслом сковороду викладіть сирну масу і накрийте кришкою.
6. Як нижня сторона підрум'яниться, обережно викладіть лінивий хачапурі на дощечку чи тарілку, а потім покладіть цією стороною на сковорідку, щоб підрум'янився і інший бік.
"Запікайте на невеликому вогні: як зверху уже повністю "прихопилося", значить і знизу румʼяне. Подавайте хачапурі гарячим або ж потім розігрійте у мікрохвильовці перед вживанням, бо суть саме в тягучості сиру", - радить Світлана.