Млинці з жолудів та смажена трава – в Одесі приготували страви часів Голодомору (фото)
В Одеському вищому професійному училищі морського туристичного сервісу пройшла виставка - реквієм «Незламні Голодомором».
На виставці побував кореспондент Української Служби Інформації Арсен Подосян.
Команда Одеське ВПУ МТС традиційно проводить виставку, присвячену трагічним подіям 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років вже вчетверте. Рецепти страв беруть з архіву, де зберігається багато спогадів про ці роки, страви готують щоразу різні.
Наша команда восени та влітку збирає необхідні компоненти і з цього народжуються страви. Сьогодні ми представили 7 нових страв для відвідувачів. Це складні страви. Зокрема, млинці з перетертих жолудів. Також на виставці представлена «банкетна» страва, яка виготовлена з буряка, лободи та колосся, яке в ті часи було дуже важко отримати, – розказала організаторка виставки методист Одеського вищого професійного училища морського туристичного сервісу Ганна Михайленко.
За її словами, в архіві представлений спогад, як люди їли глину та землю, а потім помирали. Також в їжу вживали шкіряні ремені та чоботи, смажену траву.
Ідея дегустації надзвичайно важлива. В такий спосіб ми можемо доторкнутися до усіх почуттів відвідувачів виставки. Ми маємо пам’ятати минуле та передавати знання про Голодомор з покоління в покоління, – наголосила Ганна Михайленко.