Звільнили командира бригади, яка обороняє Вугледар

Звільнили командира бригади, яка обороняє Вугледар

Командування ЗСУ звільнило командира 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців полковника Івана Вінніка.

Саме ця бригада зараз у напружених боях обороняє місто Вугледар Донецької області. Про звільнення у Facebook у неділю, 29 вересня, повідомивсам Віннік.

Він подякував побратимам за "терпіння, волю та сили".

"Від літа 2022 до сьогодні я мав довгий і непростий шлях. Але він не був важким, бо долав я його не сам. Поряд була вірна й вмотивована команда. Дякую, що слухали, чули, говорили, пропонували. Дякую за спільну боротьбу. Дякую, що були поряд. Я це дуже ціную!", - зазначив Віннік.

Наголосив також, що для нього "честь бути частиною "Чорних Запорожців".

"Той зв'язок, який утворився між нами, залишиться назавжди. Вчіться. Боріться. Не опускайте рук і впевнено крокуйте до нашої Перемоги", - додав військовий.

Ще 20 вересня в оперативному командування "Північ" повідомляли, що Івана Вінніка призначать на вищу посаду "з метою просування по службі та для передачі бойового досвіду".

"Під його керівництвом бригада пройшла непростий шлях, проте гідно тримала визначені їй напрямки оборони. Спочатку був Бахмут, потім Вугледар, де в січні-лютому 2023 року бригада змогла відбити один із найбільших наступів за час російсько-української війни", - зазначили у командуванні.



Загрузка...