На Хмельниччині зняли художній фільм про УПА, заснований на реальних подіях

На Хмельниччині зняли художній фільм про УПА, заснований на реальних подіях

У селі Дідківці Ямпільської громади, що на Хмельниччині, зняли всі ігрові сцени фільму про УПА “Коли співають мертві”. Наразі починається монтаж та музичне оформлення кінострічки. Презентують фільм глядачу вже у жовтні.

«Це фільм про події, які відбувалися в селі Дідківці поблизу Ямполя, колишнього Білогірського району на початку 1950 років минулого століття. Ідею про ці події нам подав Віталій Олуйко в одній із своїх книг. Він розповів про випадок, який відбувся у селі Дідьківці. Я прочитав, і ніби одразу побачив, як це можна відтворити. Причому, все це я побачив повністю в ігрових сценах. Це вже ігровий художній фільм, але на реальних подіях. Я почав шукати матеріали ще про це і знайшов справу, що стосувалася цих подій в архіві. Поспілкувався з людьми, які жили у сусідній хаті від тієї, де все відбувалося» – розповів директор обласного літературного музею Василь Горбатюк.

За його словами у головних ролях знімались актори Хмельницького обласного музично-драматичного театру. Решту ролей виконували самодіяльні актори. Запрошували також до зйомок жителів тих сіл, де проводили зйомки, зокрема Дідківці і Пашківці.

Джерело: ngp-ua.info



Загрузка...