В Україні через бойові дії й техпорушення без світла 490 населених пунктів

В Україні через бойові дії й техпорушення без світла 490 населених пунктів

Про це повідомило Міністерство енергетики, передає Укрінформ.

Наголошується, що пошкодження, яких зазнає українська енергосистема через російські обстріли, ускладнюють її роботу. У зв'язку із цим громадян закликають і надалі економно та відповідально споживати електроенергію в пікові години.

Активне відновлення енергооб’єктів і масштабна ремонтна кампанія з підготовки енергосистеми до осінньо-зимового періоду триває.

"Енергетики працюють цілодобово, щоб забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми", – заявили в міністерстві.

Минулої доби, згідно з даними відомства, через ворожі обстріли та бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Харківській і Чернігівській областях.

У Чернігівській області внаслідок ударів російської армії без електропостачання опинилися 438 побутових споживачів.

У Харківській області через бойові дії знеструмлені були підстанції та побутові споживачі, а також залізниця (минулося без порушень у русі поїздів). Живлення вдалося відновити.

У західному регіоні у зв'язку з технологічними причинами вимикалося обладнання однієї з підстанцій, унаслідок чого без електрики залишилися побутові споживачі та сама підстанція. На цей час живлення відновлене. Через грозу вимикалася також високовольтна повітряна лінія.

У центральному регіоні внаслідок технологічних порушень вимикалася високовольтна повітряна лінія. Енергетики повернули її в роботу.

За минулу добу вдалося відновити живлення загалом для 6917 споживачів, які перебували без світла через бойові дії й техпорушення.

Джерело: ukrinform



Загрузка...