Ще пів року: Євросоюз продовжив санкції проти РФ

Ще пів року: Євросоюз продовжив санкції проти РФ

Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи Євросоюзу щодо РФ у зв'язку з її діями в Україні ще на шість місяців - до 31 січня 2025 року.

Санкції складаються з широкого спектру секторальних заходів, включаючи обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт та предмети розкоші. Про це йдетьсяу повідомленні на сайті Ради ЄС.

Там нагадують, що санкції вперше були введені у 2014 році. Вони суттєво розширені з лютого 2022 року "у відповідь на неспровоковану, невиправдану та незаконну військову агресію Росії проти України".

Серед іншого, санкції охоплюють заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС, відключення від SWIFT кількох російських банків та призупинення мовної діяльності та ліцензій у Європейському Союзі кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних агентств. Крім того, конкретні заходи дозволяють ЄС протидіяти обходу санкцій.

"Поки незаконні дії Російської Федерації продовжують порушувати заборону застосування сили, що є серйозним порушенням зобов'язань з міжнародного права, доцільно зберігати в силі всі заходи, введені ЄС, і вживати додаткових заходів при необхідності", - йдеться у повідомленні.



Загрузка...