Закон про мобілізацію надав нові пільги дружинам мобілізованих: про що йдеться(скріншот)

Закон про мобілізацію надав нові пільги дружинам мобілізованих: про що йдеться(скріншот)

В Україні набув чинності закон про посилення мобілізації. Серед іншого він надав нові пільги дружинам/чоловікам мобілізованих військових. Як випливає з тексту закону №10449, їм пом’якшать зобов'язання перед банками.

Закон, що набув чинності 18 травня не є самостійним, а лише вносить велику кількість поправок в уже існуючі закони. Зокрема він скорегував пункт 15 статті 14 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Відтепер для військових та їхніх дружин/чоловіків скасовано нарахування штрафних санкцій та пені за невиконання деяких фінансових зобов'язань перед банками та фізичними особами.

"Військовослужбовцям, які були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, (...) їх дружинам (чоловікам) – штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються, крім кредитних договорів щодо придбання майна, яке віднесено чи буде віднесено до об’єктів житлового фонду (жилого будинку, квартири, майбутнього об’єкта нерухомості, об’єкта незавершеного житлового будівництва, майнових прав на них), та/або автомобіля", – йдеться в новій редакції закону.

скріншот сторінки zakon.rada.gov.ua
скріншот сторінки zakon.rada.gov.ua


Загрузка...