Учасники гурту Бі-2 попросили громадянство Молдови

Учасники гурту Бі-2 попросили громадянство Молдови

Учасники гурту Бі-2 звернулися до влади Молдови з проханням надати їм та членам їхніх родин молдовське громадянство. Про це повідомив глава адміністрації президента Адріан Белуцел.

"Сьогодні кілька учасників гурту Бі-2 і членів їхніх сімей подали документи на отримання громадянства Республіки Молдова. Наша країна була, є і залишиться дружньою до всіх людей, які хочуть жити в мирі та взаєморозумінні. Ми - гостинний народ, який відкрив двері та відчинив обійми для всіх людей, які шукають порятунку від війни. І ми допомагатимемо всім, хто виступає за мир - і кого за це переслідують", - говориться у повідомленні.

Адріан Белюцель також зазначив, що переслідування музикантів почалося після того, як вони виступили проти війни в Україні, розв'язаної Росією.

Тому він зазначив, що заяви про надання громадянства будуть направлені на ім'я президента Майї Санду і документи будуть розглянуті відповідно до процедури "надання громадянства в інтересах Республіки Молдова".

"У нашій країні завжди знайдеться місце для тих, хто виступає за мир, сприяє розвитку культури, громадянського виховання і міжнаціональної дружби", - підсумував Адріан Белуцел.



Загрузка...