В Україні почали безкоштовно роздавати цибулю: відома причина

В Україні почали безкоштовно роздавати цибулю: відома причина

Надлишок цибулі на ринку докотився і до України.

Зокрема, на найбільшому регіональному торговому майданчику EF Trade Platform почали з'являтися пропозиції цибулі за нульовою ціною. Про це повідомляє EastFruit.

"Віддам цибулю безкоштовно на умовах самовивезення", - пише підприємець.

Раніше цибулю безкоштовно почали роздавати у Казахстані та Узбекистані, а також згодовували її вівцям, знімаючи це на відео.

"Очевидно, що багатьом власникам цибулі цього сезону було непросто зберегти якість цієї продукції настільки тривалий час, бо для них це був перший досвід", - зазначив Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Він пояснив, що після того, як минулого року оптові ціни на цибулю перевищили 1 долар за кг навесні, багато хто вирішив заробити не лише на вирощуванні, а й на зберіганні цибулі.

"Це призвело до різкого зростання виробництва та високих цін під час збирання в Україні. Однак подібні тенденції були відзначені і в інших країнах: Молдові, Грузії, Узбекистані, Таджикистані, Киргизстані, Казахстані, що призвело до величезного надлишку цибулі на ринку", - пояснює Ярмак.



Загрузка...