Ідеальний до м'яса: як приготувати лимонний соус з продуктів, які є під руками
Соус дає можливість прикрасити страву і підкреслити її багатогранність смаку.
Спробуйте лимонний соус до м'яса, який подають у ресторанах.
Його можна без проблем приготувати вдома з традиційних продуктів, які є майже у кожного на кухні.
Лимонний соус: рецепт
Інгредієнти
лимони (на сік) - 2-3 шт
цедра лимону - 1 шт
мед - 2 ст.л.
соєвий соус - 2 ст.л.
оливкова олія - 2 ст.л
часник - 2 зубчики
сіль і перець за смаком
крохмаль - 1 ч. л.
Як приготувати
З'єднайте у невеликій каструлі сік лимонів, цедру, мед, соєвий соус, розчавлені зубчики часнику та оливкову олію. Отриману суміш потрібно розігріти на помірному вогні і зачекати, щоб мед розчинився, а соус став однорідним. При цьому потрібно постійно помішувати. Додайте перець та сіль за смаком.
Щоб загустити соус, візьміть крохмаль і розведіть у невеликій кількості води. Додайте до соусу та добре розмішайте, продовжуйте готувати, поки він не загусне.
Перед подаванням до столу дайте трішки охолонути.