Розстріл поліцейських: у підозрюваних було 100 гранат

Розстріл поліцейських: у підозрюваних було 100 гранат

Підозрювані у вбивстві правоохоронця викинули у водойму величезну кількість боєприпасів, зазначають в прокуратурі.

Правоохоронці знайшли у водоймі близько 100 гранат й 25 тисяч патронів до стрілецької зброї, які військові викинули після розстрілу поліцейських у Вінницькій області. Про це в ефірі Київ24 розповів керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексій Рихлюк.

"У водоймі, в якій зловмисники залишили боєприпаси, було знайдено дотепер близько 100 гранат, а також близько 100 запалів до них і близько 25 тисяч набоїв до стрілецької зброї калібру 5.45. Це попередні дані... слідчі ще проводять огляд місця подій та описують все інше майно", - зазначив він.

Затримані розповіли, що ці боєприпаси вони перевозили до свого будинку у Вінницькій області, додав Рихлюк.

За його словами, в суді підозрювані розповіли, що везли ці боєприпаси в будинок у Вінницькій області. Якою була мета він не розповів. Але підтвердив, що підозрювані на момент скоєння злочину були військовими Збройних сил України.

"Статус у них дійсно є, на час скоєння злочину вони були діючими військовими Збройних сил України. Крім інших, їм також повідомлено про підозру за статтею 408 за дезертирство, покинення службової частини. Вони самовільно залишили службу на наступний день після скоєного злочину, 21 квітня. Законних підстав не перебувати на службі в них не було", – сказав Рихлюк.

Під час судового засідання військові визнали свою провину, зазначив прокурор.

Як відомо, фігурантів справи затримано 21 квітня в с. Липецькому Подільського району Одеської області. На території Вінницької області виявлено транспортний засіб, яким переміщалися розшукувані особи, та боєприпаси. Крім цього, під час слідчих дій було знайдено зброю, ймовірно, з якої було скоєно вбивство.



Загрузка...