Росіяни поширюють фейк, що Єрмак заплатив $27 мільйонів за включення у список Time

Росіяни поширюють фейк, що Єрмак заплатив $27 мільйонів за включення у список Time

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації уТелеграмі, передає Укрінформ.

Зазначається, що ворожі ресурси поширюють сюжет від імені BBC, буцімто журналісти Bellingcat з'ясували, що Єрмак начебто заплатив 27 млн доларів за те, щоб потрапити до ТОП-100 найвпливовіших людей за версією журналу Time.

Насправді, як наголосили у ЦПД, цей сюжет є черговим фейком російських пропагандистів. По-перше, журналісти Bellingcat не робили подібних розслідувань, назвавши поширюваний ролик фейком. По-друге, на офіційних сторінках BBC цей сюжет також відсутній.

У ЦПД додали, що це вже не вперше російська пропаганда, намагаючись надати своїм фейкам більшої достовірності, поширює їх від імені авторитетних видань. Усі підроблені відео мають схожі шаблони з використанням графіки міжнародних медіа й титрів без озвучування тексту.

«Поширюючи таку брехню, ворожі пропагандисти намагаються дискредитувати керівника Офісу Президента та українську владу загалом», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, журнал Time назвав керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака одним із ста найвпливовіших людей у 2024 році. У списку шість категорій. Єрмак увійшов у категорію «Лідери» разом із прем'єр-міністром Італії Джорджею Мелоні, президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм, главою польського уряду Дональдом Туском, удовою Олексія Навального Юлією та іншими.


Загрузка...