Чоловік російської шахрайки пішов на війну, щоб дружину не посадили - британська розвідка

Чоловік російської шахрайки пішов на війну, щоб дружину не посадили - британська розвідка

Чоловік відомої російської інфлюенсерки Олени Бліновської пішов воювати проти України, щоб його дружина не потрапила до в'язниці за звинуваченнями у несплаті податків.

16 квітня Олексія Бліновського зняли на відео під час служби у спеціально створеній військовій частині ЗС РФ під назвою "Барс Каскад" поблизу кордону України. Про це пише розвідка Великої Британії

"Повідомляється, що цей підрозділ створив заступник голови Держдуми Росії з питань оборони Дмитро Саблін. Підрозділ переважно бере участь в операціях дронів, зазвичай далеко від лінії фронту. Він діє з жовтня 2022 року і налічує щонайменше 10 членів партії "Єдина Росія", а також синів кремлівських персон", - йдеться у повідомленні.

Вербівка у "Барс Каскад" може дати можливість російським елітам безпечно заслужити прихильність Кремля.

Справа Бліновського є першим зафіксованим випадком, коли особа приєдналася до підрозділу, щоб допомогти члену сім'ї уникнути в'язниці.

Бліновська у соцмережах продавала курси й тренінги про те, як "загадувати бажання", "позитивно мислити" тощо. За це постійно наражалася на критику й звинувачення у шахрайстві. 26 квітня 2023 року Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно Бліновської за звинуваченнями в ухиленні від сплати податків. На допиті Бліновська визнала свою провину та добровільно перерахувала податковий платіж.



Загрузка...