Шахіст із Нігерії побив рекорд, граючи 60 годин поспіль

Шахіст із Нігерії побив рекорд, граючи 60 годин поспіль

Нігерієць побив рекорд найдовшого шахового марафону, безперервно граючи 60 годин. Він хотів зібрати 1 мільйон доларів.

Нігерійський чемпіон з шахів Тунде Онакойя побив світовий рекорд з найдовшої партії. Про це повідомляє CNN.

Він мав намір грати 58 годин, але продовжив до 60 годин рано вранці в суботу, перевершивши попередній рекорд у 56 годин, 9 хвилин і 37 секунд, встановлений у 2018 році норвежцями Халлвардом Хаугом Флатебо і Сьюром Феркінгстадом.

Онакойя написав у соціальній мережі X, раніше відомій як Twitter, щоб оголосити про свій намір грати довше: "Ми доводимо час до 60 годин, народ. Ми поки не зупиняємося. Давайте продовжувати. У нас є мета зі збору коштів на освіту африканських дітей по всьому світу. Це наша причина - причина, через яку ми це робимо".

Зазначається, що чоловік намагався зібрати 1 мільйон доларів для благодійного фонду на підтримку освіти для дітей по всій Африці. Скільки в підсумку зібрали - невідомо. Але була інформація, що за перші 20 годин гри було зібрано всього 22 тисячі доларів.

Відомо, що Онакойя грав проти Шона Мартінеса, чемпіона США з шахів, відповідно до правил Книги рекордів Гіннеса, згідно з якими спроба побити рекорд повинна робитися двома гравцями, які грають безперервно протягом усього часу.

Втім, Книга рекордів Гіннеса ще не підтвердила спробу Онакойї, яка іноді може тривати тижнями, але для багатьох нігерійців 29-річний спортсмен вже вважається чимось на кшталт національного героя.



Загрузка...