Розстріл копів: нападникам повідомили про підозру

Розстріл копів: нападникам повідомили про підозру

Санкції інкримінованих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Правоохоронці повідомили двом військовослужбовцям про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві. Про це повідомив Офіс генпрокурора у понеділок, 22 квітня.

У відомстві нагадали, що 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля на Вінниччині вбили одного поліцейського, поранили іншого і зникли з місця події. Вчора їх затримали в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Раніше на території Вінницької області виявлено автомобіль, на якому переміщувалися розшукувані особи і боєприпаси. Крім цього, під час слідчих дій було знайдено ймовірне знаряддя вбивства – зброю.

"Двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст.348, ч.1 ст.263 КК України). Також їм повідомлено про підозру в дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчиненому в умовах воєнного стану (ч.4 ст.408 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

У свою чергу  Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило, що також перевіряється інформація про викрадення фігурантами вибухівки та зброї з підрозділу їхньої військової частини.

"За даними слідства, 19 квітня 2024 року військовослужбовці – батько і син – самовільно залишили військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним із них", – розповіли у ДБР.

Наразі з підозрюваними проводять слідчі дії. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Загрузка...