В окупованому Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за «ДНР» - журналіст

В окупованому Донецьку військові РФ вбили американця, який воював за «ДНР» - журналіст

Про це повідомив блогер та журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передає Укрінформ.

«Російські Z-патріоти в шоці від убивства американського добровольця Рассела Бентлі військовими ЗС РФ у Донецьку. Кажуть, що в Донецьку тепер Чечня й анархія», - написав Казанський.

На своєму Ютуб-каналі він детально розповів про це. Так, цього іноземного добровольця Бентлі, який ще з 2014 року брав участь у російській агресії проти України і має громадянство РФ, називали «американським воєнкором» на псевдо «Техас». Він оселився в Донецьку і одружився з місцевою жінкою, але не так давно перестав виходити на зв'язок. Потім його дружина та родичі писали у своїх Телеграм-каналах, що Бентлі «викрали люди у військовій формі».

Дружина також просила громадськість окупованої частини Донеччини та друзів «Техаса» звернутися з цього приводу «до апарату глави "ДНР", до адміністрації президента РФ, до керівництва Міністерства оборони і Генштабу, до Слідчого комітету, ФСБ, до Генпрокуратури і МВС». Але через декілька днів сама повідомила у соцмережах, що її чоловіка вбито.

У місцевих Телеграм-каналах з'явилося повідомлення про те, що «Техас» був вбитий групою п'яних військовослужбовців у «ДНР». Стало відомо, що російські військові запідозрили Бентлі у шпигунстві на користь країн НАТО.

«Американець Бентлі роками допомагав російській пропаганді розпалювати ненависть до західного світу і США... У підсумку він сам став жертвою своєї ж пропаганди. Тому що коли його зустріли якісь російські військові і зрозуміли, що він американець, а отже це відповідно ворог, то американця не стали жаліти», - підсумував Казанський і наголосив, що це є «найвищою мірою повчальна історія».



Загрузка...