До російського Кургану йде велика вода, рівень води подолав небезпечну позначку

До російського Кургану йде велика вода, рівень води подолав небезпечну позначку

Велика вода продовжує панувати на Росії – рівень води в річці Тобол перевищив небезпечну позначку, сягнувши 8,65 м. Очікується, що динаміка зростання збережеться, під загрозою підтоплення може опинитися єдиний в РФ завод з виробництва БМП.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Зауважується, що рівень води в річці Тобол вже перевищив небезпечну позначку. Сьогодні, 17 квітня, місцева влада Кургану повідомила, що рівень води в річці Тобол перевищив критичну позначку – сягнув 8,65 м. Деякі російські канали зауважували, що вранці за дві години рівень води в річці піднявся ще на 15 см.

Природна стихія продовжує захоплювати місцеві дороги та будинки. Зокрема російські пабліки вказували, що вода вже дісталася мікрорайону Тополя.

Загальна кількість підтоплених будинків в Курганській області сягає приблизно до 600, а також понад 2 тисячі дач у 25 населених пунктах. Рівень води продовжує також зростати в Кетовському окрузі, жителям радять евакуюватись.

Наразі масштабний паводок зачепив вже майже 40 регіонів Росії, а у зоні підтоплення опинилися приблизно 16 тисяч будинків.

Місцеві жителі продовжують показувати разючі кадри того, як стихія захоплює будинки та дороги. Зокрема один з водіїв зафільмував момент, коли проїжджав Омський міст – там вода вже вийшла на дорогу.

Російські органи влади прогнозують, що в наступні 1-2 дні рівень води збереже динаміку зростання – інтенсивне збільшення води очікують біля Кургану та Кетовського округу з динамікою +30...+100 см, тобто сягне позначки приблизно до 10 метрів. Проте ця тенденція може бути більшою.

Відповідно мапи з прогнозами підтоплення, якщо позначка сягне 12 метрів, то під загрозою підтоплення опиниться територія "Курганмашзавода" – це єдиний в Росії виробник бойових машин піхоти та десанту. Зокрема БМП-3 та БМД-4М виробляють саме тут. Заразом на заводі проводять модернізацію БМП-2. Серед інших випущених зразків бронетехніки заводу можна відзначити БМП-1, БРЕМ, різні види БТР (зокрема БТР-МД) та бронемашини "Курганець".

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...