Велика вода дісталася Тюменської області РФ, оголошено евакуацію 70-тисячного міста

Велика вода дісталася Тюменської області РФ, оголошено евакуацію 70-тисячного міста

У Росії паводок затоплює все більше територій. Критична ситуація склалася у Тюменській та Томській областях.

Про це пишуть росЗМІ.

Повідомляється, що у Тюменській області критичний підйом води йде на річці Ішим, влада закликала жителів однойменного міста, в якому проживає 67 тисяч осіб, терміново евакуюватися

Рівень води в річці Тобол біля Кургану піднявся за добу на 111 см і на ранок вівторка досяг 742 см.

До ранку рівень річки Урал у селі Ілек в Оренбурзькій області зріс до 913 сантиметрів, ставши вищим за критичний на 23 сантиметри.

У Томській області зберігається критична ситуація у зв'язку з паводком. 22-кілометровий льодовий затор утворився на річці Том. Вище за рівень першого поверху затоплено приватні будинки в СТ "Ягідка" та в'їзд у товариство, що повністю пішов під воду. Повідомляється, що вода в Алаєво (40 км від Томська) тримається за рахунок затору, як за рахунок греблі, Курлек (30 км від Томська) - забитий величезними шматками льоду, а в Казанці - лід досі цілий, але поля заливаються водою вище за течією Томі. Аналогічна ситуація на дорозі Томськ – Яр: вода з полів в обхід затора тече прямо трасою. У РФ у ситуації, що склалася з невеликими населеними пунктами, звинувачують чиновників: незаконна забудова та вирубка лісу.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...