Росія намагається заманити іноземців на війну проти України - британська розвідка

Росія намагається заманити іноземців на війну проти України - британська розвідка

Росія намагається вербувати іноземних громадян для участі у війні проти України.

Там видали листівку англійською мовою із закликом до іноземців приєднатися до "спеціального" підрозділу російської армії. Обіцяють $2200 на місяць, $2000 після підписання контракту, російський паспорт, безкоштовне лікування й навчання. Про це повідомляє розвідка Великої Британії у Twitter.

"У середині 2023 року розповсюджувалася онлайн-реклама про вербування, яка спеціально зверталися до громадян сусідніх країн, таких як Вірменія та Казахстан, із пропозиціями місячної зарплати в розмірі 1973 доларів США та виплату після підписання контракту у розмірі 5140 доларів США", - йдеться у повідомленні.

Протягом 2023 року Росія й до мігрантів із Центральної Азії. Нещодавно з'явилися повідомлення, що мігрантів з Індії та Непалу вербують відправляють воювати в Україну.

"Цілком імовірно, що багато з тих, хто був завербований, є не професійними військовими, а трудовими мігрантами, і їх примушували воювати під фальшивими приводами або пропонуючи фінансові стимули", - пишуть у розвідці.

Ймовірно, у російських збройних силах буде небагато іноземців, і ніяких спеціальних "підрозділів" формувати не будуть. Схоже, що Кремль бажає уникнути оголошення нової мобілізації і шукає нові способи вербування на службу.



Загрузка...