Названо породи собак, які гучно хроплять

Названо породи собак, які гучно хроплять

Плануючи придбання собаки, варто враховувати не лише сильні сторони цікавих вам порід, але й вади. Часто люди не звертають уваги на певні "дрібниці", які потім можуть дратувати їх роками.

Видання Iheartdogs склало список із семи собачих порід, представники яких вирізняються доволі гучним храпом. Це може стати проблемою для власників, які живуть у невеликій квартирі. Тож якщо ви вважаєте, що подібні звуки можуть завадити вам нормально висипатися, будьте обережні з наступними породами:

  1. Англійський бульдог. Англійські бульдоги займають перше місце, коли мова йде про хропіння. Особливості будови морди у цієї породи створюють вузькі дихальні шляхи, що може призвести до шумного дихання, навіть коли вони не сплять. Під час сну ці риси можуть призвести до вражаючого хропіння. Розслаблені м’язи горла бульдогів під час сну в поєднанні з короткими носовими ходами означають, що їхнє хропіння може бути напрочуд гучним і резонувати у всьому будинку. 
  2. Мопс. Ще одна порода зі схожою формою морди і аналогічною проблемою гучного хропіння. Їхні милі, сплющені мордочки та маленькі носові ходи ускладнюють плавний потік повітря, що призводить до різноманітних звуків, включаючи пирхання, бурчання та, звичайно, хропіння. Мопси, як правило, глибоко сплять, і їхнє компактне тіло, здається, посилює їхнє хропіння.
  3. Французький бульдог. Компактна статура і будова морди робить їх схильними до хропіння. Їхня схильність спати в розслабленому, розпластаному положенні лише збільшує гучність. 
  4. Боксер. У боксерів може бути не така пласка морда, як у деяких інших порід у цьому списку, але вони все одно відомі тим, що дуже хропуть. Їхній більший розмір і глибока грудна клітка можуть сприяти більш резонансному хропінню, і вони часто сплять у позах, які можуть посилити хропіння. 
  5. Ши-тцу. Попри свій невеликий розмір, можуть демонструвати дивовижну гучність хропіння. Частково це пов’язано з будовою їхньої морди і звуженням дихальних шляхів. Крім того, їхня довга розпущена шерсть іноді може закупорювати носові ходи, сприяючи симфонії хропіння. 
  6. Бостон-тер'єр. Має ту саму характерну будову морди, яка робить тварину схильною до хропіння. Їхній короткий ніс і пласка морда можуть ускладнювати дихання, особливо під час сну. 
  7. Бульмастиф. Хоча бульмастифи не такі проблемні, як бульдоги чи мопси, вони мають широкий череп і коротку морду, що може сприяти хропінню. Їхні розміри означають, що коли вони починають хропіти, то це чути по всьому будинку. 


Загрузка...