Гризуни, казахи, сили природи: російські чиновники «встановили» винних у затопленні Оренбурзької області

Гризуни, казахи, сили природи: російські чиновники «встановили» винних у затопленні Оренбурзької області

В росії намагаються знайти «стрілочників», щоб пояснити масштабне затоплення Оренбурзької області, доки кремлівський карлик путін усі сили віддає руйнуванню України.

Наприклад, повпред президента рф в Уральському федеральному окрузі Володимир Якушев сказав: «Коли у нас досить велика кількість снігу і у водосховищі накопичується досить великий запас води, то є в цьому плані, що відпрацювати з нашими колегами [з Казахстану], щоб скидання водосховищ було узгоджено, було правильним і рівним».

При цьому він напевно забув, що річка Урал, що затопила Орськ, тече з росії до Казахстану.

Директор компанії «Спецстрой», яка зводила нині зруйновану дамбу, сказав, що гризуни «могли її проточити, і цієї дво-, трисантиметрової дірочки вистачило б, щоб вода пішла через дамбу»(!).

Депутат Орської міськради Сергій Ястребцев сказав, що за останні 200 років нічого подібного не було. Це природний катаклізм, катастрофа, якої “неможливо ні спрогнозувати, ні запобігти”.

Однак Ростехнагляд ще у 2020 році видав припис із 38 зауваженнями щодо стану дамби, а у вересні 2022-го направив до адміністрації Орська два застереження.

«Винні всі», але особливо будівельники греблі, заявив губернатор Денис Паслер на зустрічі з постраждалими на запитання «хто винен?»: «Винні всі, і я як керівник». Але відразу додав: «майно дісталося, яке так будувалося свого часу».

Мешканці затоплених районів у “гризунів” не вірять і звинувачують чиновників. Ось що люди пишуть у коментарях у місцевих пабликах та соцмережах:

“Навіщо ви брешете, що людей сповістили за тиждень про евакуацію?”

«Навіщо ви, сволочі скидаєте всю провину на народ?»

«І де тиждень тому попереджали про загрозу? Все брехня»

«Ми ледве встигли зібрати речі».

“Так відкрито п#здіти”.

Тим часом журналісти встановили, що адміністрація Орська витратила на міську площу біля адміністрації у 167 разів більше, ніж на утримання проблемної греблі. Перед проривом греблі протягом місяця за нею стежили лише двоє людей, а за два дні до НП міське керівництво ухвалило звіт підрядника про те, що гідротехнічна споруда експлуатується штатно. При цьому протягом останніх років обсяг робіт з обслуговування дамби скоротився втричі-вчетверо, зменшилися і витрати на її експлуатацію: з 2,7 до 1,6 млн. рублів.

Джерело: sprotyv.info

 



Загрузка...