Всього 30 хвилин: як приготувати запашний весняний пиріг зі шпинатом та сиром

Всього 30 хвилин: як приготувати запашний весняний пиріг зі шпинатом та сиром

Якщо поєднаєте сир і шпинат в листковому тісті і спечете духмяний пиріг, його смак ви полюбите назавжди.

Пиріг зі шпинатом та сиром виходить неймовірно ніжним. Смакує теплим та холодним.

Він ідеально підходить до сніданку, перекусу протягом дня чи вечері.

Як саме його готувати показала фудблогерка з ніком anny.cooking в Іnstagram. Рекомендує його приготувати обов'язково навесні.

Шпинатно-сирний пиріг: рецепт

Інгредієнти на 500 г тіста:

500 г листково-дріжжового тіста

75 г свіжого шпинату

160 г твердого сиру

2 яйця + 1 для змащення

сіль, кунжут

Як приготувати

З'єднуємо свіжий шпинат з натертим сиром, сіллю та яйцями. Перемішуємо.

Тісто розморожуємо згідно інструкції на пакуванні. Злегка розкачуємо і викладаємо на пергамент.

Зверху по центру викладаємо начинку. Поверх накриваємо другим листком тіста. Боки притискаємо і прикрашаємо смужками у вигляді косички.

Зверху робимо легкі надрізи і змащуємо збитим яйцем та посипаємо конжутом.

Випікаємо при 180 градусах 30 хв до румʼяної скоринки.

Поради

Сир можете обирати той, який гарно плавиться. Наприклад, моцарела, сулугуні.

Листкове тісто найкраще розморожувати у холодильнику. А вранці спекти пиріг. Хоча, якщо треба його використовувати вже, то залиште тісто у рідному пакуванні розморожуватися за кімнатної температури. Воно стане еластичним вже за 2-3 год.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...