У Росії через недбалість загорілося унікальне судно з символічною для імперії назвою - "Катерина Велика" (фотофакти)

У Росії через недбалість загорілося унікальне судно з символічною для імперії назвою - "Катерина Велика" (фотофакти)

У Владивостоці (поки все ще Росія.-ред.) горіло унікальне судно постачання льодового класу "Катерина Велика". Інцидент стався, коли судно перебувало на ремонтному заводі, куди прибуло для планового обслуговування. Про це 8 квітня повідомляє Далекосхідна транспортна прокуратура.

Пожежа мала місце ввечері 7 квітня і станом на ранок 8 квітня була ліквідована. Унаслідок загоряння одна людина загинула, ще троє дістали поранення і були госпіталізовані. За цим фактом триває слідство.

Що відомо про криголам

Судно "Катерина Велика", побудоване 2020 року, належить до категорії льодового класу Icebreaker 7. Воно здатне працювати в арктичних умовах і долати кригу в зимово-весняний період товщиною до 2 метрів і в літньо-осінній період до 2,5 метрів. Завдяки своїм високо маневровним рульовим коронкам, судно може повертатися на місці.

"Катерина Велика" може виконувати різноманітні завдання в морі, включно з перевезенням вантажів в умовах арктичної криги, встановленням якорів на інші судна, льодовими операціями за непростих погодних умов, моніторингом льодового стану, порятунком і супроводом екіпажів, ліквідацією розливів нафти і боротьбою із зовнішніми пожежами. За універсальністю є унікальним судном у своєму роді.

Джерело: patrioty.org.ua



Загрузка...