Генштаб повідомив останні новини з передової - свіже зведення

Генштаб повідомив останні новини з передової - свіже зведення

Розпочалася 768-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 53 бойових зіткнення, повідомив уранці 1 квітня Генеральний штаб Збройних сил. Авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та трьох зенітно-ракетних комплексах противника.

"Підрозділами ракетних військ завдано ураження по трьох пунктах управління БпЛА, засобу протиповітряної оборони, станції РЕБ та артилерійському засобу ворога. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін", - звітує Генштаб.

На Сіверському та Слобожанському напрямках РФ зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито три атаки росіян у районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили вісім атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янське, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку захисники відбили 13 атак в районах населених пунктів Бердичі, Семенівка, Уманське, Первомайське та Невельське Донецької області, де окупанти, за підтримки авіації, намагалися вибити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка та східніше Водяного Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, 22 рази намагалися прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили дві атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби двічі атакував позиції наших військ.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...