Папа Римський закликав Україну та Росію до обміну за формулою "всіх на всіх"

Папа Римський закликав Україну та Росію до обміну за формулою "всіх на всіх"

Папа Римський Франциск очолив святкування Великодня у Ватикані, звернувшись із посланням миру перед величезним натовпом вірян.

Десятки тисяч віруючих зібралися на площі Святого Петра, щоб послухати, як Папа Франциск очолить Великодню месу. До кінця не було зрозуміло, чи з'явиться понтифік, адже він відмовився від богослужіння у Страсну п'ятницю через погіршення стану здоров'я. Про це пише ВВС.

87-річний Папа прочитав розлогу проповідь, під час якої закликав до миру в Україні та секторі Гази, а також здійснив ряд хрещень.

Під час Святої Меси у Ватикані Франциск закликав Росію та Україну до обміну військовополоненими за формулою "всіх на всіх".

"Нехай же Воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів (Ізраїля, Сектора Гази та України, - Gazeta.ua). Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною: всіх на всіх!", - заявив Франциск.

Крім того, Папа зазначив, що "війна - це завжди абсурд і поразка".

"Не дозволяймо вітрам війни ще сильніше віяти над Європою та Середземномор'ям. Не піддаваймося логіці зброї та переозброєння. Мир ніколи не будується зброєю, а простягаючи один одному руки та відкриваючи серця", - додав Папа Франциск.



Загрузка...